KANGOEROE KLUP (van 4 tot 6 jaar)

img-20160917-wa0004Ben je 4, 5 of 6 jaar dan kan je als KANGOEROE lid spelenderwijs kennis maken met korfbal en onze gezellige vereniging HKC. De Kangoeroe klup is een sport- en spelaanbod dat onze vereniging net heeft opgestart en wij hebben al 6 leden. De Kangoeroe Klup is in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat we graag zoveel mogelijk kinderen op zo jong mogelijke leeftijd kennis willen laten maken met korfbal en al haar positieve kanten. Deze groep speelt dus ook geen competitie, het is alleen maar bedoeld om spelenderwijs kennis te laten maken met, (korf)bal vaardigheden, andere leeftijdsgenootjes, leuke materialen en gevarieerde spelvormen waarbij het plezier van de kinderen voorop staat!

U bent op zaterdagen vanaf 09.30 uur tot 10.30 uur welkom bij HKC. In de wintermaanden (vanaf oktober t/m half april) spelen wij in de zaal ’t Iemenschoer (Sporthal tegenover ingang van HKC) met dezelfde tijden van 9.30 uur tot 10.30 uur.

De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel – een veilige en warme plaats voor de jongste leden van HKC !

 

AANMELDEN ALS KANGOEROE LID.

Nieuwe kangoeroetjes mogen 3 keer gratis komen trainen om te kijken of ze het leuk en gezellig vinden bij HKC. De Kangoeroe Klup is op zaterdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur o.l.v. Marjon Snellink te vinden op het grasveld van HKC. Kinderen kunnen zich aanmelden bij haar op email : kangoeroe@hkchengelo.nl  of bel met Marjon 06-15298835 en uiteraard helpen wij u daarna met het invullen van het aanmeldingsformulier.

Maar weet u ook … Dat vele leden bij HKC al ruim 25 jaar lid zijn van onze vereniging, zij zijn dan wel niet begonnen als Kangoeroe lid maar wel op heel jonge leeftijd en we hebben zelfs leden die al ruim 60 jaar lang lid zijn en zelfs nog langer dan 60 jaar. De kinderen die Kangoeroelid zijn/worden van HKC, zijn tegelijkertijd lid van de Kangoeroe Klup van de korfbalbond. Er is een speciale website voor de kinderen en zij krijgen een “Kangoeroe Klup-welkomstcadeau”. www.kangoeroeklup.nl

 

img-20160914-wa0008

De Kangoeroe Klup heeft 4 leden van het eerste uur namelijk Scoro, Jumper, Funny en Spurt. Deze Kangoeroes vormen de basis van alles wat met de Kangoeroe Klup te maken heeft. Je kunt ze terug vinden in de nieuwsbrief, de flyers, de website en de kleurplaten.

Kleurplaat FUNNY

Kleurplaat JUMPER

Kleurplaat SCORO

Kleurplaat SPURT

Meer dan korfbal alleen