Uitslagen en verslagen JdB

Hengelose Clubkampioenschap om de Westermaat Bokaal 2018

DSC06686 Westerm Bokaal beker groot

In maart 2018 ging de bovenstaande competitie van start. Dit jaar waren we in de 2e klasse ingedeeld met twee teams – HKC-1 en 2, elk met drie koppels. In het voorjaar speelden we 4 partijen en na de zomerpauze gingen we in oktober door met nog 2 partijen. Alle wedstrijden werden op de maandagavonden bij de deelnemende clubs gehouden.  De finales vonden in november plaats op de banen van Westermaat.

Resultaat: op 3 november 2018 is HKC-1 kampioen van de 2e klasse geworden! Bij dit resultaat zijn ze ook naar de 1e klas gepromoveerd. HULDE aan Herman, Anja, Jan W, Betsie, Jan Willem P, Jan D en Hanni.
HKC-2 was minder succesvol maar…. volgend jaar zullen ze zeker terugkomen!

De verslagen van de wedstrijden plus enkele foto’s zijn in ons Boules Journaal te lezen; klik ‘Nieuwsblad’ onder deze rubriek.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Het Alfred Dekrout Toernooi 2018

bij de Zoaltboulers, 15 april 2018
Op zondag 15 april werd dit toernooi gehouden ter herinnering aan Alfred die een zeer actief lid was van de Zoaltboulers. Veertig koppels hadden zich ingeschreven afkomstig uit Twentse en Duitse clubs en zelfs een Engelse Dame deed mee waardoor het toernooi een internationaal tintje kreeg. Ook Robin de zoon van Alfred was weer van de partij.  Vijf partijen stonden er op de rol en dit was voor sommigen best pittig.
De tien HKCers speelden met wisselend succes en hebben die dag weer veel geleerd want sommige tegenstanders waren echt veel beter en hier kon je wat van opsteken om later weer te gebruiken.
Na de telling bleek dat er enkele barrages gespeeld moesten worden en vooral de strijd om de eerste plaats was boeiend om naar te kijken. Het zoaltkoppel Jaap Veldman met Jan Smit (M) won deze strijd van Robert Lindeman met Jan Smit ook van de Zoatboulers. Derde werden Marianne en Johan Koehorst van de Westermaat.
De eindresultaten van onze clubleden waren:
Jan Willem met dochter Nienke 7e met 4 gewonnen en saldo 26. Betsie en Jan 13e met 3 gewonnen en saldo17. 28e Herma en Herman met 2 gewonnen en saldo -17. 30e werden Minie en Ruud met 2 gewonnen en saldo -25. 34e werden Alison en Arnold met 1 gewonnen en saldo -22.
Leuk was dat Willemien van Alfred met kinderen en kleinkinderen de hele dag aanwezig was en met o.a. enkele HKCers gezellig kon kuieren en dingen van vroeger kon ophalen. Tegen zessen keerden we huiswaarts na een leuke dag dankzij de organisatie en de vrijwilligers achter de toog.
Jan W.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Gerhard Rademaker toernooi 2018

HKC, maandag 2 april 2018 (2e Paasdag)
Zestien boulers en vier gastspelers waren tweede Paasdag aanwezig op het jaarlijks terugkerende Gerard Rademaker toernooi (oprichter van onze jeu de boules afdeling).
Om half elf werd gestart met de eerste van drie wedstrijden. Dit keer hebben we besloten om als proef drie wedstrijden te spelen in plaats van vier omdat voor enkelen vier wedstrijden iets te veel van het goede wordt en misschien krijgen we hierdoor meer deelname aan toernooien. Afgesproken werd dat we voor de pauze twee en na de pauze een wedstrijd zouden spelen.
Na de eerste wedstrijd waren er natuurlijk nog 10 winnaars zodat er nog geen enkele tekening in de eind uitslag viel te bekennen. Toen we na de eerste pot binnenkwamen had Hanni inmiddels Alie Rademaker (onze hoofdsponsor van dit toernooi) van huis gehaald om deze dag bij te wonen samen met Truus Snellink.
Na de tweede wedstrijd waren bij binnenkomst in het clubhuis de tafels feestelijk gedekt en konden we ons te goed doen aan allerlei lekkere dingen (foto’s op de HKC Facebook pagina gemaakt door Frits).
Na de lunch de laatste ronde die de beslissing moest brengen want vijf boulers waren nog ongeslagen, dat waren Frits, Ginie, Betsie W, Jan Willem en Arnold. Frits en Ginie verloren die laatste wedstrijd dus de andere drie moesten via het saldo uitmaken wie er met de beker naar huis ging. Jan Willem werd met een saldo van 22 winnaar van de Gerard Rademaker Trofee. Arnold werd tweede met een saldo van 20 en Betsie werd derde met een saldo van 17. De winnaar van de poedel prijs was Harm Pol met nul gewonnen en saldo -15.
Na afloop werd er nog een tijdje gezellig na gepraat en tijdens de prijsuitreiking werd Alie nog in de bloemetjes gezet als dank voor het sponseren van deze dag. En alsof het niet op kon trakteerde Alie ons nog op ijs ter ere van haar  vijfennegenste verjaardag!
Een leuke dag met dank aan alle deelnemers, Marijke en de wedstrijdcomm.
Jan W.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Hengelo’s Kampioenschap Jeu de Boules voor Triplettes 2018

zaterdag 10 maart
Zo’n 80 boulers waren op de banen van HKC present om te strijden voor deze fel begeerde titel. Er werd erg goed gespeeld en de finalen waren bijzonder spannend. Het verslag is onder ‘Nieuwsarchief’ op deze site te vinden en verschijnt ook in het ‘Boules Journaal’ van april 2018. Voor enkele foto’s klik hier .

Meer dan korfbal alleen