2 jeugdleden van HKC hebben deelgenomen aan korfbalchallenge

Vanaf september 2018 hebben Marvin Berendsen en Renske Jongsma beide spelend in de C1 zich weten te plaatsen voor RTCU13. Het seizoen zou nu maar 4 maanden duren ivm wijziging van de KNKV, maar dat is niet erg…..Om de week op maandag trainen met de RTC selectie dat is toch geweldig. Marco Jongsma, trainer en coach zocht een maatje. Want Alan ging verder naar RTCU15. Michelle Maathuis had wel belangstelling en zou Marco gaan helpen.

Dat zijn dus niet 2 leden van HKC die actief zijn voor de selectie teams, nee 4! Daar mag HKC toch wel heel trots op zijn. Voor een vereniging die niet al te groot is, niet op het hoogste niveau speelt en toch 4 actieve leden daar hebben staan! Die daar op de maandagen een hele groep trainen en op lastige data door het land reizen om te coachen op grote toernooien. Ook voor hen een ervaring en beleving.

Voor Marvin en Renske is dit alles een hele leerzame periode en ervaring. Je speelt met spelers die alles voor de korfbal overhebben, ze leren van elkaar. Daarnaast moeten ze ook trainen bij hun eigen team. Dus alles extra.  In de herfstvakantie werd er afgereisd naar Capelle aan den Ijssel voor het Pre Challenge Toernooi. Hier hebben ze het zwaar gehad maar wederom veel geleerd. Het finale toernooi en tevens einde van deze mooie ervaring was afgelopen 30 dec. Tijdens het Challenge Toernooi in de topsporthal in Rotterdam. Grote namen zoals Barry Schep, Wim Scholtmeijer en Leon Simons liepen daar rond. De namen van Marvin en Renske die door de zaal galmden toen ze scoorden met daarbij gemeld ‘spelend bij HKC’. Maar het jaar is voorbij. In 2019 zullen er nieuwe selecties zijn en worden er nieuwe teams gevormd.

Hieronder de beleving van Marvin en Renske zelf.

Hallo allemaal,
Ik heb meegedaan aan de challenge van U13.
Elke wedstrijd was heel spannend en het was leuk om te zien hoe graag iedereen wou winnen.
En ik deed daar natuurlijk vol op aan mee.
Onlangs dat ik zo gefocust was, heb ik er wel van genoten.
Ik heb in totaal 3 x gescoord en 2 en een half wedstrijd gespeeld. Groetjes Marvin

Hallo, ik heb meegedaan aan het aan U13 van het oosten. Ik heb er super veel geleerd tijdens de training en wedstrijden. Ik heb ook veel meer kinderen leren kennen, dus ook meer vrienden gemaakt. Er zaten ook een paar kinderen bij die ik al kende dat was al helemaal leuk. Tijdens het toernooi waren de wedstrijden super spannend Ik heb 2,5 wedstrijd gespeeld bij elke toernooi. Het was een super ervaring om mee te maken!! Groetjes Renske

Marvin en Renske kijken vol trots terug. Marvin stopt ermee vind het genoeg zo. Renske gaat proberen een plekje in de RTC U15 te kunnen bemachtigen. En voor de RTCU13 heeft HKC weer 2 jeugdleden opgegeven. Xander Jongsma en Marlinde Roemers zullen proberen om zich in dat selectie team te spelen. Dus hopelijk kan ook HKC in 2019 weer zeggen: We did it!

Bekijk alle foto’s op FB

Meer dan korfbal alleen